Ceaiuri pentru Crăciun

Crăciunul se apropie, însă odată cu el își face apariția și frigul. Și ce altă metodă avem pentru a face față frigului (pe lângă hainele groase) decât un ceai cald, numai bun  pentru a combate răceala 🙂

Vă prezentăm câteva ceaiuri, cu ajutorul cărora vă puteți trata în această perioadă:

 • Podbalul este recomandat pentru tuse. Este recomandat ca remediu împotriva tusei grase, căci diminuează in­fla­mația căilor respiratorii, favorizează ex­pec­torația și calmează eficient spasmele bronhiilor.
 • Mușețelul combate răceala și gripa. Datorită proprietăților antiinflamatoare și dezinfectante, mușețelul este un remediu excelent în caz de guturai sau gripă, căci ameliorează durerile de cap și de gât, scade febra și combate inflamația.
 • Sunătoarea tratează tulburările digestive. Infuzia de sunătoare este utilă în caz de enterocolită, gastrită hiperacidă, ulcer gastric, diaree, vărsături, senzație de grea­ță, dischinezie biliară, insuficiență hepatică și hepatită cronică.
 • Măceșele întăresc imunitatea. Fiind bogate în vitamina C și alți anti­oxi­danți, fructele de măceșe sunt excelente întăritoare ale imunității. Pe timpul iernii poți bea în fiecare zi, dimineața, câte o ca­nă cu ceai de măceșe.
 • Florile de soc scad febra. Socul este recomandat pentru cazurile în care suferi de gripă, răceală, tu­se sau bronșită, pentru că reduce infla­ma­ția căilor respiratorii, scade febra și favorizează trans­pi­ra­ția.
 • Tei. Ți-ai pierdut apetitul, ți-e greață? Ajuta-ti ficatul să-și regăsească echilibrul dupa mesele festive. Prepară un ceai de tei sau de rozmarin special pentru el!
 • Nalba si lemn-dulce. Pentru a reduce inflamația indusă de durerile de stomac datorate gastritelor, exceselor alimentare sau ulcerelor, bea o ceașcă de trei ori pe zi între mese de ceai de nalba și lemn-dulce.

Iar dacă dorești să bei doar un ceai de Crăciun, cu un miros puternic al sărbătorilor, cei de pe ceaiul.ro vin cu o propunere de ceai, preparată chiar de voi, acasă. Puteți să citiți mai multe aici

Advertisements

2 Responses to Ceaiuri pentru Crăciun

 1. Pingback: Ceaiuri pentru Crăciun « Romania Evanghelica

 2. Reblogged this on Primul gînd and commented:
  Legat de ceaiuri și sezon. Numai bune de știut! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: